Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Vichyssoise 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33375

Ingredience

100 g Brambory
40 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
4 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Pórek
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 931kJ
4% Sacharidy 13 g
24% Tuky 18 g
42% Sodík 833 mg
10% Bílkoviny 5 g

Vichyssoise postup přípravy receptu:

1

Brambory a pórek očistíme, pokrájíme na menší kousky. Z pórku použijeme pouze bílou část.

2

Máslo rozpálíme a pórek na něm necháme zesklovatět. Pórek nesmí ztmavnout!

3

Přimícháme brambory, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Uvedeme k varu a vaříme 30 minut.

4

Poté polévku rozmixujeme do hladka. Pro ještě lepší výsledek je možné polévku propasírovat přes síto.

5

Polévku necháme dobře vychladit, poté smícháme se smetanou.

6

Servírujeme zdobené šlehačkou a posypané sekanou pažitkou.

7

Můžeme podávat studenou i horkou.

Komentáře a hodnocení

 
Pablo
Vichyssoise
Ta je tak krásně jednoduchá, že musím vyzkoušet...

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept