Recept

Studená polévka z řepy

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33377

Ingredience

120 g Cibule červená
30 g Cukr třtinový
500 g Jogurt bílý
10 g Křen
30 ml Ocet vinný
10 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
80 ml Víno červené
1000 ml Vývar zeleninový
500 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 474kJ
13% Sacharidy 48 g
15% Tuky 11 g
66% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Studená polévka z řepy postup přípravy receptu:

1

Řepu omyjeme, pokrájíme na větší kousky a dáme vařit do vroucí vody, osolíme a uvedeme k varu. Vaříme do změknutí cca 45 minut.

2

Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Smícháme s cukrem a přiklopené necháme 10 minut dusit na pánvi.

3

Poté přilijeme víno a ocet a vaříme do zhoustnutí omáčky.

4

Omáčku z vína přilijeme k řepě, přidáme vývar, necháme povařit 10 minut a poté odstavíme z plotny.

5

Rozmixujeme na kaši, osolíme a opepříme dle chuti.

6

Polévku necháme dobře vystydnout.

7

Jogurt smícháme se strouhaným křenem a sekanou pažitkou. Vzniklou směsí ozdobíme jednotlivé porce polévky.

Poznámka

Pro urychlení vaření řepy lze použít tlakový hrnec.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept