Nevařená ředkvičková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nevařená ředkvičková polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33385 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
300 g | Jogurt bílý |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Ředkvička |
50 g | Rukola |
2 špetka | Sůl |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 281,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nevařená ředkvičková polévka postup přípravy receptu:
1 | Ředkvičky a rukolu omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Zalijeme vývarem, octem, olejem a jogurtem. |
3 | Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme, dochutíme utřeným česnekem. |
4 | Servírujeme dobře vychlazené. |