Zeleninová polévka s balkánským sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s balkánským sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33392 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
60 g | Cibule |
30 ml | Olej olivový |
70 g | Paprika červená |
100 g | Rajčata |
50 g | Ředkvička |
50 g | Salát ledový |
120 g | Sýr balkánský |
800 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 26,7mg |
Draslík | 215,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Paprika červená, Rajčata, Ředkvička, Salát ledový, Sýr balkánský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninová polévka s balkánským sýrem postup přípravy receptu:
1 | Salát, ředkvičky, papriku a rajčata nakrájíme na malé kousky. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobno. |
3 | Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 minuty, poté přidáme nakrájenou chilli papričku. |
4 | Podlijeme vývarem a necháme povařit 5 minut. |
5 | Nakrájenou zeleninu rozdělíme do polévkových talířů, zalijeme vroucím vývarem. |
6 | Jednotlivé porce posypeme strouhaným sýrem. |
Poznámka
Druhy zeleniny můžeme nahrazovat dle vlastní chuti.