Recept

Chlupaté knedlíky - frncouchaté

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33406

Ingredience

1 kg Brambory
1,5 dl Mléko - podmáslí
500 g Mouka pšeničná hrubá
0,8 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 710kJ
35% Sacharidy 127 g
8% Tuky 6 g
22% Sodík 439 mg
39% Bílkoviny 22 g

Chlupaté knedlíky - frncouchaté postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy, přidáme hrubou mouku, vejce, sůl a podmáslí a dobře vše promícháme.

2

Do většího hrnce si dáme vařit vodu, z těsta vykrajujeme lžící knedlíky a vkládáme je do vařící vody a občas je zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu.

3

Vaříme je deset minut, pak je vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme do mísy, polijeme rozpuštěným sádlem a podáváme.

Poznámka

Frncouchaté knedlíky podáváme jako přílohu k masu a zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept