Recept

Hrachová polévka s mrkví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 33409

Ingredience

4 plátek Chléb konzumní
80 g Cibule
200 g Hrách
1 g Hřebíček
80 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
400 g Vepřové koleno
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 088kJ
10% Sacharidy 34 g
97% Tuky 73 g
4% Sodík 75 mg
53% Bílkoviny 30 g

Hrachová polévka s mrkví postup přípravy receptu:

1

Hrách přesypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme máčet přes noc.

2

Druhý den vodu slijeme, k hrachu přidáme očištěnou mrkev, rozpůlenou cibuli, maso, koření, sůl a 1500 ml vody.

3

Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 70 minut.

4

Uvařené maso obereme z kostí a pokrájíme na menší kousky.

5

Polévku rozmixujeme, vložíme zpět maso a necháme prohřát 6 minut.

6

Dosolíme, dopepříme.

7

Chleba pokrájíme na malé kostičky a osmahneme jej na rozpáleném oleji.

8

Jednotlivé porce servírujeme posypané chlebovými krutony.

Poznámka

Polévku můžeme dochutit česnekem. Dobu vaření lze zkrátit použitím předvařeného hrachu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept