Recept

Kuřecí vývar s bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33410

Ingredience

300 g Brambory
60 g Cibule
300 g Kuřecí maso vařené
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Pórek
2 špetka Sůl
4 g Tymián čerstvý
1200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 307kJ
8% Sacharidy 27 g
97% Tuky 73 g
54% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Kuřecí vývar s bramborami postup přípravy receptu:

1

Oloupeme mrkev a brambory. Obojí pokrájíme na drobnější kousky.

2

Pórek pečlivě omyjeme, dbáme na dobré vymytí veškeré usazené zeminy mezi listy. Nakrájíme na kolečka.

3

Polovinu másla rozpálíme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme brambory a mrkev, smažíme 5 minut. Poté přisypeme pórek a tymián, smažíme 3 minuty.

4

Zbytek másla rozpustíme a vmícháme do něj mouku, za stálého míchání povaříme 5 minut. Postupně vlijeme vývar a celou směs vmícháme do polévky. Přiklopené povaříme 12 minut. Maso pokrájíme na drobnější kousky, vmícháme je do polévky. Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Osolíme a opepříme.

5

Povaříme 5 minut a ihned servírujeme.

Poznámka

Podáváme s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept