Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 33412

Ingredience

60 g Cibule
150 g Fenykl sladký - hlíza
20 g Mandle
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
30 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
600 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 935kJ
4% Sacharidy 16 g
22% Tuky 16 g
41% Sodík 822 mg
9% Bílkoviny 5 g

Polévka z fenyklu postup přípravy receptu:

1

Fenykl omyjeme, hlízu pokrájíme na menší kousky. Zelené lístky necháme na ozdobení polévky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

2

Olej rozpálíme, osmahneme na něm po dobu tří minut cibuli. Česnek oloupeme a přidáme k cibuli. Smažíme 1 minutu. Přisypeme fenykl a podlijeme 300 ml vývaru. Vaříme 20 minut. Přisypeme mandle. Polévku rozmixujeme, naředíme zbytkem vývaru, osolíme a uvedeme k varu.

3

Polévku odstavíme, přimícháme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti.

4

Jednotlivé porce polévky ozdobíme lístečky fenyklu.

Poznámka

Servírujeme s čerstvou bagetou, kterou můžeme pomazat tapénadou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept