Polévka z fenyklu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z fenyklu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33412 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
150 g | Fenykl sladký - hlíza |
20 g | Mandle |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 11,0mg |
Draslík | 434,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mandle, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka z fenyklu postup přípravy receptu:
1 | Fenykl omyjeme, hlízu pokrájíme na menší kousky. Zelené lístky necháme na ozdobení polévky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Olej rozpálíme, osmahneme na něm po dobu tří minut cibuli. Česnek oloupeme a přidáme k cibuli. Smažíme 1 minutu. Přisypeme fenykl a podlijeme 300 ml vývaru. Vaříme 20 minut. Přisypeme mandle. Polévku rozmixujeme, naředíme zbytkem vývaru, osolíme a uvedeme k varu. |
3 | Polévku odstavíme, přimícháme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti. |
4 | Jednotlivé porce polévky ozdobíme lístečky fenyklu. |
Poznámka
Servírujeme s čerstvou bagetou, kterou můžeme pomazat tapénadou.