Recept

Libanonské jehněčí s rigatoni

  • Libanon
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 33421

Ingredience

125 ml Citronová šťáva
20 g Harissa pasta
500 g Jehněčí maso
3 kávová lžička Kmín mletý
1 polévková lžíce Koriandr mletý
2 kávová lžička Nové koření celé
80 ml Olej olivový
60 ml Olej olivový extra panenský
150 g Paprika červená
5 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
150 g Roketa
1 kávová lžička Skořice mletá
5 g Sůl
400 g Těstoviny Rigatoni
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 287kJ
14% Sacharidy 50 g
57% Tuky 43 g
20% Sodík 408 mg
36% Bílkoviny 20 g

Libanonské jehněčí s rigatoni postup přípravy receptu:

1

Smícháme koření, drcený česnek, olivový olej a polovinu citronové šťávy. Do marinády dáme na řízky nakrájené maso, promícháme, uložíme přes noc v zakryté misce do chladničky.

2

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Po uvaření přecedíme a uchováme v teple.

3

Z masa slijeme marinádu a zprudka je smažíme na části olivového oleje extra virgin. Vyjmeme z pánve a zakryjeme fólií.

4

Na pánev přidáme lžičku oleje a při střední teplotě do něho rychle zamícháme harisu. Do sklenice se šroubovacím víčkem nalijeme zbývající olej, citronovou šťávu a připravenou harisu. Sklenici uzavřeme víčkem a směs důkladně protřepeme.

5

Jehněčí řízky nasekáme na plátky a smícháme s těstovinami, paprikami a roketou. Osolíme, opepříme a přidáme omáčku z harisy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept