Benátské tagliatelle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Benátské tagliatelle
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33425 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
825 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
80 g | Šunka parmská |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Tagliatelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 65,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 171,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Šunka parmská, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Benátské tagliatelle postup přípravy receptu:
1 | Najemno nakrájenou cibuli a šunku smažíme na oleji na malém ohni dozlatova. |
2 | Vložíme rozmarýn, rajčata, sůl a pepř, směs 10 minut vaříme. |
3 | Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je, rozdělíme na nahřáté talíře, navrch nalijeme omáčku. Ozdobíme nastrouhaným parmezánem. |
Poznámka
Voda podle potřeby. Rozmarýn, který je oblíbený zejména ve Středomoří, dodává tomuto pokrmu nezaměnitelnou chuť.