Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33439

Ingredience

750 g Brambory
1,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Majoránka
2,5 dl Mléko plnotučné
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
0,8 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
220 g Vepřové škvarky
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 329kJ
9% Sacharidy 34 g
69% Tuky 52 g
22% Sodík 439 mg
89% Bílkoviny 50 g

Kozákovský bramborák postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory omyjeme, nastrouháme, dáme do mísy a hned je zalijeme horkým mlékem (takto brambory nezčernají).

2

Přidáme vejce, pepř, majoránku, sůl, drcený kmín, česnek a hladkou mouku. Těsto dobře vymícháme, mělo by být řidší, takže mouku budeme přisypávat postupně. Mouky může být i méně. Nakonec přimícháme škvarky, které jsme si předtím drobně posekali. Na jeden bramborák počítáme jednu naběračku těsta.

3

V pánvi rozpálíme sádlo, nalijeme na něj jednu naběračku těsta, které pohybem pánve rozlijeme na kruh. Bramborák usmažíme z každé strany dozlatova přibližně 3-4 minuty z každé strany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept