Pečeně plněná klobásou
180 min.
Ingredience
- 200gramůKlobása - Čabajka
- 200gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 200gramůMáslo čerstvé
- 20gramůZázvor mletý
- 1lžíceSůl
- 2lžičkyKari koření
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kilogramHovězí maso zadní
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
67 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
702 mg
Cukr
648 mg
Postup přípravy
- 1Klobásu nakrájíme na tenké pásky, kterými prošpikujeme maso.
- 2V hrnci roztopíme sádlo, na něm osmahneme cibuli, přidáme osolené a prošpikované maso, z každé strany ho opečeme.
- 3Zalijeme vývarem, okořeníme, přidáme zázvor, přikryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě pečeme 120-150 minut. Po dobu pečení poléváme maso vývarem a potíráme máslem.
- 4Když je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a šťávu zahustíme: Na pánvičku dáme sádlo, mouku zapražíme dorůžova, posypeme sladkou paprikou a vylijeme do hrnce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.