Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33451
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

60 g Celer řapíkatý
60 g Cibule
500 g Hovězí maso mleté
150 g Játra kuřecí
400 g Lasagne
30 g Máslo čerstvé
60 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Protlak rajčatový
5 g Sůl
250 ml Víno červené
Bešamelová omáčka
60 g Máslo čerstvé
560 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká
3 g Muškátový oříšek
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
100 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 295kJ
15% Sacharidy 54 g
50% Tuky 38 g
37% Sodík 748 mg
55% Bílkoviny 31 g

Sicilské lasagne postup přípravy receptu:

1

Najemno nakrájenou mrkev, cibuli a celer smažíme na oleji a másle při střední teplotě doměkka. Zesílíme oheň a přidáme mleté maso. Smažíme je, až změní barvu. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Přidáme nakrájená kuřecí játra a jakmile změní barvu, přidáme rajčatový protlak, víno, petrželku, sůl a pepř. Vaříme mírným varem 45 minut.

2

Bešamelová omáčka: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Odstavíme ji a postupně vmícháme mléko. Průběžně promícháváme, přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí. Potom povaříme ještě asi minutu. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř.

3

Plátky těsta povaříme asi 5 minut ve slané vodě, vyjmeme a odložíme na vlhký ubrousek.

4

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mísu vytřeme rozehřátým máslem, na dno upravíme vrstvu masové směsi. Následuje tenká vrstva bešamelové omáčky. Je-li bešamel příliš hustý, mírně jej zahřejeme, aby se lépe rozléval. Navrch položíme plátky těsta, lehce je přitlačíme. Vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Končíme vrstvou bešamelu, kterou posypeme parmezánem. Lasagne zapékáme 35-40 minut dozlatova. Před krájením necháme pokrm asi 15 minut odpočinout.

Komentáře a hodnocení

 
Beata
Sicilské lasagne
Játra nedávám a lasagne používám nepředvařené.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept