Recept

Kočičí tanec z Krkonoš

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33466

Ingredience

3 ks Cibule
250 g Kroupy ječné
1 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
500 g Uzené maso vařené
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
250 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,290 kcal
Kilojoule 5 399kJ
26% Sacharidy 93 g
113% Tuky 85 g
11% Sodík 218 mg
52% Bílkoviny 29 g

Kočičí tanec z Krkonoš postup přípravy receptu:

1

Omytou a přebranou čočku namočíme hodinu před vařením do studené (0,75 l) vody. Kroupy dobře promyjeme, dáme do druhého hrnce, zalijeme teplou vodou (0,75 l), pomalu vaříme se lžičkou majoránky a polovinou lžičky soli asi 60 minut.

2

Oloupeme cibuli, pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném oleji cibuli osmažíme jen dorůžova.

3

Do vody s čočkou dáme 1 celou oloupanou cibuli, půl lžičky soli, vaříme asi 45 minut. Uvařenou čočku i kroupy slijeme ze zbývajících vývarů a smícháme je. (Z čočky vyjmeme uvařenou cibuli.)

4

Ke kroupové čočce přidáme prolisovaný česnek, pepř, podle chuti ještě dosolíme, směs dáme do pekáčku, který jsme vymazali sádlem. Povrch směsi pokryjeme cibulí a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 20-30 minut.

5

Ke každé porci podáváme plátek uzeného vařeného masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept