Zabijačková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zabijačková polévka
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 165 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33478 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
40 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
70 g | Cibule |
150 g | Kroupy ječné |
2 špetka | Majoránka |
40 g | Mrkev kořen |
2 g | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel kořen |
30 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vepřová plec |
200 g | Vepřové jelítko |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 52,2mg |
Draslík | 281,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Majoránka, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy ječné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřové jelítko mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zabijačková polévka postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření. |
2 | Zeleninu očistíme a necháme vcelku, přidáme k masu. Přiklopené vaříme 120 minut. Poté vývar přelijeme do jiného hrnce. |
3 | Kroupy a sádlo dáme do hrnce, zalijeme vodou, hladina by měla být cca 3 cm nad nimi. Uvedeme k varu a vaříme přiklopené 40 minut. |
4 | Uvařené kroupy dáme do vývaru, přidáme prejt z jelit a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut. |
5 | Do hotové polévky vmícháme kmín, utřený česnek, sůl a pepř. |
Poznámka
Na polévku použijeme pouze kvalitní jelita, aby polévka měla tu správnou chuť.