Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33481

Ingredience

1 g Bobkový list
300 g Brambory
70 g Cibule
40 g Houby sušené
1 špetka Kmín drcený
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
12 ml Ocet kvasný lihový
2 g Pepř černý celý
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 628kJ
10% Sacharidy 35 g
28% Tuky 21 g
63% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Hladká Ančka postup přípravy receptu:

1

Houby přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut louhovat. Poté je vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Do polévky přidáme koření, sůl a pepř. Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kostičky a přidáme do hrnce s polévkou. Uvedeme k varu a necháme vařit 15 minut.

2

Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme a osmahneme na něm cibulku do zesklovatění. Přilijeme rozšlehaná vejce a osmažíme je. Smetanu smícháme s moukou a vzniklou směs nalijeme do polévky, z které jsme vyndali bobkový list a koření.

3

Dobře promícháme a necháme povařit 5 minut. Do polévky vmícháme usmažená vejce.

4

Odstavíme z plotny a opatrně vmícháme ocet.

Poznámka

Použijeme převařenou smetanu, aby se polévka po přilití octa nesrazila.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept