Jednoduchý recept

Jehněčí kýta s fazolkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33496

Ingredience

750 g Fazolové lusky zelené
3000 g Jehněčí kýta
2 špetka Pepř černý mletý
40 g Sádlo škvařené
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

89% Kalorie 1,761 kcal
Kilojoule 7 367kJ
4% Sacharidy 13 g
166% Tuky 124 g
34% Sodík 678 mg
249% Bílkoviny 140 g

Jehněčí kýta s fazolkami postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme, opepříme a potřeme sádlem. Dáme péct při 280 °C, doba pečení je 15 minut na 500 g váhy masa s kostí.

2

Jakmile maso na povrchu zezlátne, snížíme teplotu na 200 °C. Během pečení podléváme. Fazolové lusky omyjeme a uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vaříme 10 minut.

3

Pečenou kýtu servírujeme na vařených luscích.

Poznámka

Servírujeme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept