Jehněčí kýta s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s fazolkami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33496 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Fazolové lusky zelené |
3000 g | Jehněčí kýta |
2 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 504,7mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Jehněčí kýta, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí kýta s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme, opepříme a potřeme sádlem. Dáme péct při 280 °C, doba pečení je 15 minut na 500 g váhy masa s kostí. |
2 | Jakmile maso na povrchu zezlátne, snížíme teplotu na 200 °C. Během pečení podléváme. Fazolové lusky omyjeme a uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vaříme 10 minut. |
3 | Pečenou kýtu servírujeme na vařených luscích. |
Poznámka
Servírujeme s vařenými bramborami.