Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bábovka třená 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3350

Ingredience

1 ks Citrony
120 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Mléko polotučné
180 g Mouka polohrubá
90 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 735kJ
7% Sacharidy 24 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 21 mg
7% Bílkoviny 4 g

Bábovka třená postup přípravy receptu:

1

Utřeme máslo, cukr a žloutky. Přilijeme vlažné mléko a přidáme kůru a šťávu z citronu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

2

Těsto vložíme do silně vymaštěné a moukou vysypané formy. Pečeme v nepředehřáté troubě 1/2 hodiny.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Bábovka třená
Moc dobrá bábovka, velmi doporučuji vyzkoušet. Pekla jsem ji ve větší silikonové formě - nízké katedrále z e-shopu Vše na vaření. Má moc hezký tvar. Dávku ingrediencí jsem zdvojnásobila na 24 porcí, ale tolik porcí se z bábovky nedá udělat. Přemýšlím, proč vkládat péct do nepředehřáté trouby. Dala jsem do předehřáté a pekla pozvolna zhruba 45 minut. Chuť je moc dobrá, hezky voní a bábovka je jemná. Určitě budu dělat častěji.smile
 
Aleisa
Bábovka třená
Ještě jsem zapomněla dodat, že se mléko a citr.šťáva dává do utřeného základního těsta po troškách a střídavě s moukou. Do zbytku mouky teprve vmíchám prášek do pečiva a už opatrně přidávám sníh. Ten až úplně nakonec.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept