Recept

Sladké chlebové bochánky

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33514

Ingredience

56,3 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kávová lžička Droždí
3 hrnek Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,8 hrnek Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
266,7 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,239 kcal
Kilojoule 5 184kJ
53% Sacharidy 191 g
46% Tuky 34 g
30% Sodík 603 mg
75% Bílkoviny 42 g

Sladké chlebové bochánky postup přípravy receptu:

1

Do hnětače prosejeme mouku, moučkový cukr a přidáme sůl. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme do něj droždí rozpuštěné v teplé vodě, přidáme žloutek a necháme odstát. Poté krátce promícháme, přidáme máslo a 2-3 minuty hněteme těsto. Vložíme ho do moukou poprášené mísy, zakryjeme a v teple necháme vykynout do dvojnásobného objemu.

2

Těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 10 kousků. Povrch pracovní plochy posypeme nastrouhaným sýrem. Každou hrudku rozválíme na cca 12 cm dlouhý bochánek, vytvarujeme z něj spirálu a položíme na vymaštěný plech se zvýšenými okraji.

3

Plech poté zabalíme do sáčku a těsto v teple necháme kynout ještě 45 minut. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C cca 20-25 minut. Upečené bochánky potřeme rozpuštným máslem, posypeme cukrem a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept