Masový kotlík s vepřovou hlavou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 235 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masový kotlík s vepřovou hlavou
Celkový čas: | 235 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33531 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Brambory |
120 g | Cibule |
2 g | Hřebíček |
1 kg | Kapusta hlávková |
120 g | Mrkev kořen |
250 g | Pórek |
0,5 ks | Vepřová hlava |
500 g | Vepřová krkovička |
1 kg | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 235,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 221,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hřebíček, Kapusta hlávková, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek, Vepřová hlava, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Masový kotlík s vepřovou hlavou postup přípravy receptu:
1 | Maso dáme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Uvedeme k varu a vaříme 90 minut. Poté přidáme očištěnou zeleninu a koření. |
2 | Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny, spaříme horkou vodou, odkrojíme dřevnaté části. Kapustu vmícháme do vývaru a vaříme dalších 90 minut. |
3 | Brambory uvaříme v troše vývaru a servírujeme s uvařeným masem a zeleninou. |