Kotlík s kachním masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlík s kachním masem
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33532 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 g | Bazalka |
4 g | Bobkový list |
120 g | Cibule |
1 g | Hřebíček |
400 g | Kachna mražená |
30 g | Kachní sádlo |
1 kg | Kapusta hlávková |
50 g | Kedlubna |
120 g | Mrkev kořen |
2 g | Pepř černý celý |
200 g | Pórek |
4 g | Tymián čerstvý |
500 g | Vepřová krkovička |
2 ks | Vepřová kůže |
1000 g | Vepřová plec |
2 ks | Vepřové nožičky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 492,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 210,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Kachní sádlo, Kapusta hlávková, Kedlubna, Pepř černý celý, Tymián čerstvý, Vepřová plec, Vepřové nožičky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Mrkev kořen, Pórek, Vepřová krkovička, Vepřová kůže mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kotlík s kachním masem postup přípravy receptu:
1 | Plec, krkovičku, nožičky a kůži dáme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Uvedeme k varu a vaříme 90 minut. |
2 | Poté přidáme zeleninu kromě kapusty a kedlubny, koření a bylinky. |
3 | Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny, spaříme horkou vodou, odkrojíme dřevnaté části. Kedlubnu pokrájíme na menší kousky a s kapustou vmícháme do vývaru. Vaříme dalších 90 minut. |
4 | Půl hodiny před koncem varu přidáme do vývaru kachní maso osmažené na sádle dozlatova. |