Bretaňský kotlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bretaňský kotlík
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33534 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
180 g | Cibule |
1 g | Hřebíček |
500 g | Kapusta hlávková |
200 g | Kedlubna |
500 g | Mník |
240 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Pórek |
2 špetka | Sůl |
1000 g | Úhoř mořský |
500 g | Vepřová krkovička |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 335,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,4mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Kapusta hlávková, Kedlubna, Mník, Sůl, Úhoř mořský, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bretaňský kotlík postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a uvedeme k varu. Přidáme pokrájenou zeleninu a koření, osolíme a opepříme a vaříme 30 minut. |
2 | Poté přidáme pokrájeného úhoře a vaříme dalších 35 minut. Dále vmícháme pokrájeného mníka a povaříme ještě 10 minut. |
3 | Podáváme maso odděleně na jednom talíři a vývar se zeleninou na druhém. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory.