Recept

Rýžové koláčky s pikantní omáčkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33541
Kategorie: Rýže

Ingredience

400 ml Olej rostlinný
1 hrnek Rýže jasmínová
600 ml Voda pitná
Omáčka
6 ks Chilli paprička sušená
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr palmový
2 polévková lžíce Datlová šťáva
1 hrnek Kokosové mléko
4 ks Koriandr celý
1 kávová lžička Krevetová pasta
1 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
10 ks Pepř bílý
115 g Rajčata Cherry
0,5 kávová lžička Sůl
115 g Vepřové maso mleté
150 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

111% Kalorie 2,194 kcal
Kilojoule 9 182kJ
63% Sacharidy 228 g
181% Tuky 136 g
21% Sodík 425 mg
78% Bílkoviny 44 g

Rýžové koláčky s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z chilli papriček odstraníme stonky a většinu semínek. Na cca 20 min je namočíme do teplé vody, poté osušíme a dáme do hmoždíře. Přidáme sůl a rozdrtíme na prášek. Vložíme nakrájenou šalotku, posekaný česnek, koriandrový kořen a pepř a vše společně rozdrtíme na hrubší prášek.

2

Kokosové mléko vlijeme do hrnce a vaříme, dokud se nezačne srážet. Vmícháme rozdrcený kořeněný prášek a povaříme další 2-3 min. Poté vmícháme krevetovou pastu a vaříme ještě 1 min. Přidáme maso, důkladně promícháme a vaříme 5-10 min. Přisypeme nakrájená rajčátka, vmícháme rybí omáčku, palmový cukr a datlovou šťávu. Povaříme do zhoustnutí. Nakonec za stálého míchání přisypeme drcené burské oříšky, nadrobno nasekanou jarní cibulku, odstavíme a necháme vychladnout.

3

Rýži důkladně propláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a zakryjeme hermetickou pokličkou. Přivedeme k varu a na mírném ohni necháme táhnout cca 15 min. Poklici sejmeme, rýži promícháme, vyklopíme na lehce vymaštěný plech a uhladíme. Vložíme do trouby a při nízké teplotě necháme schnout do druhého dne dotuha.

4

Vysušenou rýži vyklopíme a rozlámeme na menší kousky. Koláčky poté postupně osmažíme na rozpáleném oleji cca 1 min. Po vyjmutí necháme okapat a podáváme s omáčkou.

Poznámka

Čas vaření je bez doby na vysoušení rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept