Paštika z králíka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z králíka
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33549 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Játra králičí |
20 ml | Koňak Armaňak |
500 g | Králičí maso |
500 g | Králík hřbet |
50 g | Ledvinky jehněčí |
12 g | Mléko odtučněné sušené |
12 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
150 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
300 g | Slanina vepřová |
24 g | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová krkovička |
300 g | Vepřová plec |
100 g | Vepřový lalok |
120 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 191,3mg |
Draslík | 485,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 58,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Králičí maso, Muškátový oříšek, Ořechy lískové, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Vepřová plec, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra králičí, Koňak Armaňak, Ledvinky jehněčí, Mléko odtučněné sušené, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřová krkovička, Vepřový lalok mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králík hřbet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Paštika z králíka postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso, játra, ledvinky pokrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, bobkový list, tymián, víno, utřený česnek a papriku. |
2 | Dobře promícháme a necháme odležet přes noc. |
3 | Králičí maso umeleme najemno, hřbet necháme vcelku. |
4 | Smícháme s marinovanou směsí, přidáme sušené mléko, mouku, vejce, nasekanou petrželku, koňak a oříšky. |
5 | Směs dobře promícháme. |
6 | Zapékací pekáček vyložíme na dně a bocích slaninou, naplníme polovinou směsi, navrch dáme maso z králičího hřbetu a překryjeme zbytkem směsi. |
7 | Vršek překryjeme slaninou, navrch poklademe tymiánem. |
8 | Paštiku pečeme v troubě při 180°C 90 minut. |