Chaundreé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chaundreé
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33558 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 g | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
6 g | Estragon |
350 g | Kambala |
200 g | Langusta |
80 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Šalotka |
250 g | Sépie |
3 špetka | Sůl |
350 g | Treska aljašská |
10 g | Tymián čerstvý |
300 g | Úhoř mořský |
600 ml | Víno bílé |
600 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 210,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Estragon, Kambala, Šalotka, Sépie, Sůl, Treska aljašská, Tymián čerstvý, Úhoř mořský, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Langusta, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chaundreé postup přípravy receptu:
1 | Ryby omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Šalotku nasekáme nadrobno a společně s utřeným česnekem, sekaným estragonem a petrželkou podusíme na másle. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem. Uvedeme k varu, přidáme bylinky a přiklopené vaříme 60 minut. Kousky ryby osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji. Poté ryby přidáme do vývaru a vaříme 25 minut. |
2 | Osolíme a opepříme, vyjmeme přidané bylinky a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme se sklenkou bílého vína.