Milánské cannelloni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánské cannelloni
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 33574 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Cannelloni |
150 g | Mozzarella |
50 g | Sýr Parmezán |
Náplň | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Oregano sušené |
5 g | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
250 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
5 g | Sůl |
125 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
Bešamelová omáčka | |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý celý |
10 g | Petržel - nať |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
Rajčatová omáčka | |
20 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
5 g | Cukr krupice |
5 g | Pepř černý mletý |
425 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 141,9mg |
Draslík | 907,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Oregano sušené, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Pepř černý celý, Sůl, Bazalka, Česnek, Cukr krupice, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Milánské cannelloni postup přípravy receptu:
1 | Náplň: nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme, až cibule změkne. Přidáme mleté maso a smažíme do hněda, případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Poté maso promícháme se špenátem i rajčatovým protlakem, chvíli vaříme a odstavíme. Smícháme sýr Ricotta, vejce, dobromysl, sůl a pepř, směs důkladně vmícháme do masa se špenátem a rajčatovým protlakem. |
2 | Bešamelová omáčka: do hrnce vlijeme mléko, přidáme snítku petrželky a celý pepř, následně přivedeme k varu. Odstavíme, necháme asi 10 minut stát. Petrželku a pepř odstraníme. |
3 | Na malém ohni rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme, až vznikne hladká kaše. Odstavíme, postupně vmícháme přecezené mléko. Omáčku znovu zahříváme, průběžně promícháváme k varu, dokud nezačne houstnout. Ztlumíme oheň, omáčku krátce povaříme, poté do ní vmícháme smetanu a osolíme. |
4 | Rajčatová omáčka: suroviny smícháme v hrnci, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a 5 minut mírně povaříme. Omáčku osolíme a opepříme. |
5 | Pomocí sáčku na zdobení dortů nebo lžičkou naplníme cannelloni náplní z hovězího masa a špenátu. |
6 | Na dno pekáče dáme trochu rajčatové omáčky a vložíme do ní cannelloni. Na těstoviny nalijeme bešamelovou omáčku, poté zbývající rajčatovou omáčku. Pokrm posypeme směsí nastrouhaných sýrů a zapékáme bez pokličky 35 - 40 minut do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé.