Recept

Těstovinové mušle s ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33579

Ingredience

20 g Bazalka
30 ml Olej olivový
400 g Těstoviny Conchiglie
Náplň
180 g Artyčoky sterilované
95 g Paprika červená
80 g Rajčata
150 g Roketa
100 g Sýr Parmezán
500 g Sýr Ricotta
1 ks Vejce slepičí
Sýrová omáčka
20 g Bazalka
750 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
600 ml Omáčka na těstoviny
20 g Oregano sušené
5 g Pepř černý mletý
100 g Sýr Gruyére
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 255kJ
20% Sacharidy 72 g
52% Tuky 39 g
38% Sodík 757 mg
66% Bílkoviny 37 g

Těstovinové mušle s ricottou postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a rozložíme na 2 plechy potřené olejem tak, aby se navzájem neslepily, a opatrně je zakryjeme fólií.

2

Náplň: Všechny suroviny na náplň smícháme v míse. Náplň klademe do těstovinových mušlí lžičkou. Nesmíme je přeplnit, aby nepraskly.

3

V hrnci rozehřejeme na malém ohni máslo, přidáme mouku a asi 1 minutu mícháme, až vznikne hladká zlatavá jíška. Odstavíme ji a postupně vmícháme mléko. Omáčku průběžně promícháváme, přivedeme k varu, až začne houstnout. Asi 1 minutu ji povaříme, odstavíme a vmícháme do ní sýr, bazalku, sůl a pepř.

4

Trochu sýrové omáčky nalijeme na dno zapékací mísy. Naplněné conchiglie rozložíme do omáčky, zalijeme zbývající omáčkou a zapékáme asi 30 minut, až omáčka zezlátne.

5

Do hotové omáčky na těstoviny přidáme oregano a krátce ji prohřejeme při střední teplotě. Omáčku rozdělíme do nahřátých talířů, do ní dáme zapečené conchiglie a povrch ozdobíme čerstvou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept