Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 33583

Ingredience

50 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
7 g Droždí
160 g Mouka pšeničná hladká
2 g Muškátový oříšek
3 dl Olej rostlinný
400 g Rýže dušená
5 g Skořice mletá
3 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 179 kcal
Kilojoule 750kJ
4% Sacharidy 13 g
18% Tuky 13 g
4% Sodík 70 mg
4% Bílkoviny 2 g

Kreolské koblihy postup přípravy receptu:

1

Droždí rozpustíme ve vodě. Horkou uvařenou rýži rozmačkáme vidličkou a necháme trochu vychladnout. Smícháme droždí a rýži, zakryjeme utěrkou a necháme přes noc na teplém místě.

2

Do nabobtnalé rýže přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, muškátový oříšek a vše dobře prohněteme. Smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje, malé kousky těsta vykrajujeme lžící. Ještě horké posypeme moučkovým cukrem se skořicí.

Poznámka

Droždí s rýží musí bobtnat minimálně 8 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept