Jitrnice v pivní omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jitrnice v pivní omáčce
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33591 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
4 ks | Jitrnice domácí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
5 ks | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Perník |
750 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 695,8mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jitrnice domácí, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Perník, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jitrnice v pivní omáčce postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku vaříme pivo s kořením, solí a kořenovou zeleninou. Po pár minutách stáhneme z plamene, zašleháme nastrouhaný perník s moukou a sójovou omáčku. Do omáčky vložíme jitrnice a 10 minut dusíme pod poklicí. Poté jitrnice naložíme na talíře, omáčku propasírujeme a přelijeme s ní jitrnice. |