Špekáčky smažené v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špekáčky smažené v pivním těstíčku
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33594 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Olej rostlinný |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
8 ks | Špekáčky |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 150,8mg |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 25,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špekáčky smažené v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Špekáčky sloupneme a po délce je nakrájíme na silnější plátky. V misce rozšleháme vejce se solí a střídavě zašleháme pivo a mouku, až vznikne hladké hustší těstíčko. Plátky špekáčků v těstíčku obalíme a smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. |