Pečené špekáčky na zelenině s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené špekáčky na zelenině s pivem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33597 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice dijonská |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
8 ks | Špekáčky |
400 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 211,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené špekáčky na zelenině s pivem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané špekáčky podélně rozpůlíme a vložíme do pekáče, v němž jsme rozpustili máslo. |
2 | Na špekáčky vlijeme sterilovanou zeleninu, hořčici a zalijeme pivem. Vše překryjeme na plátky nakrájenými cibulemi a v předehřáté troubě pečeme bez přikrytí. |