Teplá smetanová omáčka s česnekem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplá smetanová omáčka s česnekem a sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 33609 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Jihočeská Niva |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Pažitka |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Eidam cihla 45% |
1 kávová lžička | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 704,7mg |
---|---|
Cholesterol | 63,6mg |
Draslík | 44,9mg |
Vláknina | 154,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jihočeská Niva, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Teplá smetanová omáčka s česnekem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Smetanu přivedeme k varu, přimícháme nastrouhaný tvrdý sýr nebo sýr niva a utřený česnek a promícháváme na ohni, dokud se sýr nespojí se smetanou. Omáčku dochutíme mletým muškátovým oříškem, |
2 | 1 lžičkou vína, vmícháme jemně nakrájenou pažitku a jemně osolíme. Omáčku podáváme horkou. |
Poznámka
Omáčku podáváme horkou ke chřestu. V receptu je uveden čas vaření jako čas vaření smetany se sýrem a počet porcí jako počet porcí při běžně připravovaném hlavním chodu.