Recept

Teplá smetanová omáčka s česnekem a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 33609

Ingredience

120 g Jihočeská Niva
1 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Pažitka
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
120 g Sýr Eidam cihla 45%
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 159kJ
1% Sacharidy 2 g
34% Tuky 25 g
12% Sodík 232 mg
18% Bílkoviny 10 g

Teplá smetanová omáčka s česnekem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Smetanu přivedeme k varu, přimícháme nastrouhaný tvrdý sýr nebo sýr niva a utřený česnek a promícháváme na ohni, dokud se sýr nespojí se smetanou. Omáčku dochutíme mletým muškátovým oříškem,

2

1 lžičkou vína, vmícháme jemně nakrájenou pažitku a jemně osolíme. Omáčku podáváme horkou.

Poznámka

Omáčku podáváme horkou ke chřestu. V receptu je uveden čas vaření jako čas vaření smetany se sýrem a počet porcí jako počet porcí při běžně připravovaném hlavním chodu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept