Česneková omáčka s toastovým chlebem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková omáčka s toastovým chlebem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3361 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 plátek | Chléb toastový |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
250 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř bílý |
0,5 ks | Petržel - nať |
100 g | Slunečnice - semena |
125 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 207,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 12,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 8,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová šťáva, Pepř bílý, Slunečnice - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková omáčka s toastovým chlebem postup přípravy receptu:
1 | Touastový chléb zbavený kůrky namočíme nejprve do mléka, poté ho rozmixujeme s prolisovaným česnekem a slunečnicovými semeny. Přimícháme smetanu a nasekanou petrželku, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. |
2 | Omáčka je vhodná k rybám, zejména ke grilovaným makrelám a sardinkám. |