Recept

Vepřové maso s kaštany

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33627

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 kávová lžička Chilli omáčka
3 ks Cibulka jarní
220 g Kaštany vodní
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Olej olivový
2,5 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika červená
300 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl
520 g Vepřová kýta
3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
250 g Zelí hlávkové bílé
1 kávová lžička Zázvor celý
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 707kJ
12% Sacharidy 42 g
50% Tuky 38 g
25% Sodík 509 mg
60% Bílkoviny 34 g

Vepřové maso s kaštany postup přípravy receptu:

1

Maso z vepřové kýty omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme též na nudličky, omyté jarní cibulky a šalotky nakrájíme na kolečka a kaštany pokrájíme na kousky. Omytou červenou papriku zbavíme semínek a pokrájíme ji na proužky. Zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Omyté čerstvé bílé zelí pokrájíme na tenké proužky.

2

Maso dáme do mísy a osolíme ho. Pánev wok si rozpálíme, přilijeme 2 lžíce olivového oleje a maso prudce restujeme dozlatova. (Pokud máme menší pánev, opékáme nadvakrát - první dávku dáme do mísy a potom k ní přidáme i restovanou druhou dávku.)

3

Do pánve přidáme další 2 lžíce arašídového oleje a nejdříve cibuli, anglickou slaninu, potom ostatní zeleninu, kaštany a vše krátce osmažíme. Poté přimícháme maso. Směs dochutíme sójovou omáčkou, rýžovým saké a důkladně promícháme.

4

Vepřové nudličky s kaštany podáváme s dušenou rýží a každou porci polijeme chilli omáčkou (asi 1/2 lžičky) podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept