Fazolová polévka s ostravskou klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s ostravskou klobásou
Fazolová polévka s ostravskou klobásou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33633 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
250 g | Fazole |
1 ks | Feferony |
150 g | Klobása ostravská |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
70 g | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1,2 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 132,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika zelená, Voda pitná, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Klobása ostravská, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolová polévka s ostravskou klobásou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kostičky, klobásu nakrájíme na plátky, česnek utřeme se solí, papriky (i feferonku) zbavíme semen a nakrájíme na proužky, petrželovou nať jemně nasekáme. Den předem namočené fazole uvaříme doměkka. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme klobásu, nakrájené papriky, zasypeme moukou a restujeme. Přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vodou, pivem a vaříme zhruba 40 minut. |
3 | Na závěr přidáme scezené fazole, pepř, petrželovou nať a necháme jen přejít varem a ihned podáváme. |