Recept

Parmazánová omáčka se šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3364

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
250 ml Vývar zeleninový
150 g Zakysaná smetana
2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 965kJ
2% Sacharidy 8 g
25% Tuky 18 g
35% Sodík 700 mg
17% Bílkoviny 10 g

Parmazánová omáčka se šalvějí postup přípravy receptu:

1

Šalvějové lístky omyjeme, necháme okapat a nasekáme na nudličky. Podusíme je na rozehřátém másle.

2

Poté přidáme zakysanou smetanu a zeleninový vývar a povaříme do mírnéhou zhoustnutí. Přimícháme základní světlou omáčku a nastrouhaný parmazán a zvolna vaříme, dokud se sýr zcela neroztaví. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem.

3

Omáčka je vhodná k masu, zejména telecímu.

Poznámka

Světlou omáčku připravíme viz recept "Základní světlá omáčka" Množství 2 polévkové lžíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept