Recept

Salát z pečené řepy a brambor

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 33659
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

450 g Brambory
300 g Červená řepa
10 g Cukr krupice
10 ml Ocet vinný
30 ml Olej olivový extra panenský
30 ml Ořechový olej
30 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
175 g Sýr s modrou plísní

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 828kJ
7% Sacharidy 25 g
44% Tuky 33 g
6% Sodík 128 mg
24% Bílkoviny 14 g

Salát z pečené řepy a brambor postup přípravy receptu:

1

Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Ořechy nahrubo nasekáme. Řepu omyjeme a pokrájíme na stejně velké srpečky. Řepu přendáme na plech vyložený papírem, pokapeme olivovým olejem a octem, ocukrujeme a dáme péct při 200 °C na 40 minut. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Vodu slijeme a necháme vychladnout.

2

Upečenou řepu smícháme s bramborami pokrájenými na čtvrtiny. Posypeme strouhaným sýrem a ořechy, zakápneme ořechovým olejem, osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept