Salát z pečené řepy a brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pečené řepy a brambor
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33659 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
450 g | Brambory |
300 g | Červená řepa |
10 g | Cukr krupice |
10 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
30 ml | Ořechový olej |
30 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
175 g | Sýr s modrou plísní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 742,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Cukr krupice, Ocet vinný, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sýr s modrou plísní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z pečené řepy a brambor postup přípravy receptu:
1 | Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Ořechy nahrubo nasekáme. Řepu omyjeme a pokrájíme na stejně velké srpečky. Řepu přendáme na plech vyložený papírem, pokapeme olivovým olejem a octem, ocukrujeme a dáme péct při 200 °C na 40 minut. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Vodu slijeme a necháme vychladnout. |
2 | Upečenou řepu smícháme s bramborami pokrájenými na čtvrtiny. Posypeme strouhaným sýrem a ořechy, zakápneme ořechovým olejem, osolíme a opepříme. |