Sarmale se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sarmale se zelím
Sarmale se zelím
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3366 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 dl | Kečup |
1 kávová lžička | Koření Čubrica |
0,5 kg | Maso mleté - mix |
1 hrst | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
0,5 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 281,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 100,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže dušená, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Maso mleté - mix mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Čubrica nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Sarmale se zelím postup přípravy receptu:
1 | Promícháme mleté maso, uvařenou rýži, čubricu a sůl. Z hotové směsi tvarujeme šišky. |
2 | Do pekáče rozprostřeme polovinu zelí, na ně masové šišky a navrch zbylé zelí. |
3 | Povrch posypeme nakrájenou cibulí a zalijeme kečupem. |
4 | Pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Množství čubrici upravíme podle chuti.