Jednoduchý recept

Domácí bramborový chléb

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33664

Ingredience

180 g Brambory
6 g Cukr krupice
42 g Droždí
1 kávová lžička Fenyklová semínka
3 kávová lžička Kmín celý
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
1030 g Mouka žitná chlebová tmavá předměřická
24 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 015kJ
29% Sacharidy 103 g
4% Tuky 3 g
68% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 12 g

Domácí bramborový chléb postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve vroucí vodě, poté slijeme, necháme vychladnout a slupku oloupeme, následně je nastrouháme na struhadle. Droždí rozdrobíme do 10 g hladké mouky, přidáme cukr a 25 ml vlažné vody, necháme na teplém místě vzejít kvásek.

2

Smícháme 1 kg mouky, sůl, koření, brambory a kvásek. Přilijeme 500 ml vlažné vody, vypracujeme těsto, to rozdělíme na dvě poloviny a vlhkýma rukama vytvarujeme do bochníků. Přendáme na moukou posypaný plech a dáme na 45 minut kynout. Poté bochníky potřeme osolenou vlažnou vodou a necháme péct 15 minut při 200°C, následně opět potřeme slanou vodou a pečeme dalších 30 minut. Postup s potřením vodou opakujeme a pečeme dalších 15 minut. Upečený chléb vyjmeme z trouby, opět potřeme slaným roztokem a necháme vychladnout.

Poznámka

Chléb můžeme upéct i ve formě, zachová si tak hezky pravidelný tvar.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept