Závin z bramborového těsta plněný zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin z bramborového těsta plněný zelím
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33666 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1000 g | Brambory |
40 g | Cukr krupice |
10 g | Hrozinky |
1 špetka | Kmín celý |
6 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle plátky |
50 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Mléko polotučné |
530 g | Mouka polohrubá |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 kg | Zelí kysané |
60 g | Cibule |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 148g |
---|---|
Cholesterol | 108,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Hrozinky, Kmín celý, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Cibule, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Závin z bramborového těsta plněný zelím postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vystydnout. Poté rozmačkáme na kaši. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Zelí propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. |
2 | Bramborovou kaši smícháme s 500 g mouky a kypřicím práškem. Do těsta vpracujeme mléko, máslo a špetku soli. Těsto necháme odpočinout na teplém místě. Olej rozpálíme a osmahneme na něm do změknutí cibuli, poté přidáme zelí, osolíme a přiklopené dusíme 6 minut. Pak zaprášíme zbylou moukou, dobře promícháme a podlijeme 50 ml vody. Osolíme, přidáme hrozinky a dusíme do změknutí. Poté dochutíme cukrem, octem a okořeníme. Těsto rozválíme na silnější plát, potřeme zelnou nádivkou a srolujeme. Potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme mandlemi a pečeme při 200 °C 30 minut. |
Poznámka
Tento recept se hodí jako lehká večeře.