Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 145 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 33667

Ingredience

400 g Brambory
7 g Droždí sušené
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Olej olivový
6 g Rozmarýn čerstvý
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 520kJ
29% Sacharidy 105 g
16% Tuky 12 g
49% Sodík 980 mg
31% Bílkoviny 17 g

Focaccia pugliese postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Rozmarýn nasekáme nahrubo.

2

Mouku smícháme se solí a droždím, postupně vpracujeme vodu a 10 ml oleje. Dle potřeby těsto zvláčníme troškou vody. Dobře propracujeme a necháme kynout 60 minut na teplém místě. Z vykynutého těsta vytvarujeme dvě stejně velké placky, ty přendáme na papírem vyložený plech, posypeme rozmarýnem, bramborami a pokapeme olivovým olejem. Opět necháme 1 hodinu kynout, potom upečeme při 230 °C. Doba pečení je přibližně 30 minut. Servírujeme vychladlé.

Poznámka

Na přípravu tohoto receptu použijeme nové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept