Matjesový salát s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Matjesový salát s bramborami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33669 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
700 g | Brambory |
150 g | Cibulka jarní |
10 ml | Hořčice dijonská |
60 g | Jablka |
100 g | Matjesy - filet |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 913,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Jablka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Matjesy - filet, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Matjesový salát s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Cibulku pokrájíme na drobné kousky. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a pokrájíme na kostky. Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Rybu nakrájíme na menší kusy. |
2 | Všechny přísady zamícháme dohromady. Ze zakysané smetany a hořčice umícháme dresing, který osolíme, opepříme a vlijeme k salátu. Dobře promícháme a necháme vychladit. |
Poznámka
Hořčici můžeme nahradit čerstvými bylinkami či strouhaným křenem.