Recept

Pečené knedlíky s houbovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 33671

Ingredience

1500 g Brambory
50 g Cibule
40 g Houby sušené
100 g Mouka pšeničná hrubá
6 ml Ocet vinný
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Pšeničná krupice
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
50 g Sádlo škvařené
2 špetka Sůl
250 g Tvaroh měkký
1 ks Vejce slepičí
200 g Sádlo syrové

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,118 kcal
Kilojoule 4 679kJ
22% Sacharidy 80 g
102% Tuky 77 g
9% Sodík 179 mg
53% Bílkoviny 30 g

Pečené knedlíky s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Syrové sádlo pokrájíme na kousky a necháme vyškvařit škvarky. Brambory uvaříme, slijeme a necháme vystydnout, poté prolisujeme. Přimícháme sůl, vejce, tvaroh, krupici, mouku a škvarky. Vypracujeme tuhé těsto, vytvarujeme do knedlíků o průměru 4 cm. Sádlem vymažeme plech a knedlíky na něj naskládáme, omastíme i z horní strany. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

2

Pečeme v troubě při 200 °C 20 minut.

3

Houby zalijeme 300 ml vroucí vody a necháme 15 minut povařit. Mezitím na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zrůžovět. Připravenou jíšku vmícháme do vývaru z hub, přilijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 12 minut, poté osolíme, opepříme a zjemníme smetanou, dochutíme octem.

4

Pečené knedlíky servírujeme přelité omáčkou.

Poznámka

Pečené knedlíky můžeme servírovat i jako náhražku klasických přílohových knedlíků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept