Kynuté knedlíky z brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 136 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté knedlíky z brambor
Celkový čas: | 136 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33672 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
180 g | Brambory |
10 g | Droždí |
100 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 95,1mg |
Draslík | 259,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kynuté knedlíky z brambor postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme, slijeme a necháme vystydnout, poté prolisujeme. Přimícháme sůl, žloutek a mléko. Směs nalijeme k mouce, přidáme rozdrobené droždí. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě 1 hodinu kynout. |
2 | Ve velkém hrnci uvedeme k varu vodu. Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky a necháme je 15 minut vařit. Po zapíchnutí špejle do knedlíku, zůstane špejle suchá. Uvařené knedlíky propíchneme vidličkou, aby z nich dobře unikala nahromaděná pára. |