Brambory s reblechonem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s reblechonem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33679 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Reblochon |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Reblochon mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory s reblechonem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli zbavíme slupky a nakrájíme na drobné kousky. Slaninu pokrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. |
2 | Máslo necháme rozpálit, přidáme cibuli a osmahneme jí do změknutí, pak přimícháme plátky brambor, opepříme a necháme změknout. Zapékací misku vyložíme slaninou, strouhaným sýrem, pak plátky brambor s cibulí, osolíme, opepříme a navrch zalijeme smetanou. Pečeme při 200°C 20 minut. |
Poznámka
Brambory výborně doplní vychlazené, bílé suché savojské víno.