Zapečený pórek s hermelínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený pórek s hermelínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33680 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Brambory |
400 g | Kapusta hlávková |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1200 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
1 špetka | Tymián čerstvý |
40 ml | Zakysaná smetana |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 23,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 163,2mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kapusta hlávková, Sůl, Tymián čerstvý, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečený pórek s hermelínem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Pórek rozebereme na jednotlivé listy, dobře propláchneme a pokrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Kapustu nakrájíme na proužky. |
2 | Olej rozpálíme, přisypeme pórek a necháme osmahnout dozlatova. Poté vsypeme houby a kapustu a smažíme 5 minut. K zelenině vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme z plotny. Brambory přendáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvedeme k varu. Vaříme 20 minut. Poté vodu slijeme a brambory vmícháme do pánve k zelenině. Osolíme a opepříme a dáme péct na 10 minut pod gril. Potom posypeme tymiánem a navrch dáme rozkrojený hermelín. Necháme krátce zapéct a ihned servírujeme. |
Poznámka
Pokrm lze připravit i v mikrovlnné troubě.