Jednoduchý recept

Rosol ze želatiny sladký

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 33685

Ingredience

15 g Citronová kůra
30 ml Citronová šťáva
300 g Cukr moučkový
50 ml Likér Maraschino (Maraska)
25 g Pomerančová kůra
50 ml Pomerančová šťáva
80 ml Sirup malinový
1 ks Vaječný bílek slepičí
1000 ml Voda pitná
150 ml Víno bílé
35 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 287kJ
18% Sacharidy 66 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 32 mg
11% Bílkoviny 6 g

Rosol ze želatiny sladký postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme bílek a rozšleháme. Za stálého šlehání přivedeme k varu, pomalu přilijeme sirup, krátce povaříme a odstavíme z ohně.

2

Do mísy nalijeme vodu, přidáme želatinu, cukr, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru, pomerančovou a citronovou šťávu, promícháme a necháme bobtnat. Obsah hrnce nalijeme do mísy, necháme vychladnout, nakonec přilijeme likér.

3

Před použitím necháme rosol v lednici dobře vychladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept