Hořčičné brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 77 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčičné brambory
Celkový čas: | 77 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 52 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33687 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory |
240 g | Cibule |
100 g | Cibulka jarní |
6 g | Estragon |
30 ml | Hořčice dijonská |
3 špetka | Kurkuma |
30 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
6 ml | Omáčka sójová |
130 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
3 špetka | Sůl |
3 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 37,8mg |
Draslík | 621,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cibulka jarní, Estragon, Kurkuma, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Omáčka sójová, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hořčičné brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibuli zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kousky. Mrkev oškrábeme a pokrájíme na kolečka. Cibulku pokrájíme na menší kusy a smícháme s nasekaným estragonem. Z mléka, smetany, hořčice, soli, zázvoru a sójové omáčky připravíme zálivku. Vše dobře rozmícháme. Pekáček vytřeme máslem. |
2 | Olej rozpálíme, osmahneme na něm cibuli, přisypeme kurkumu, mouku. Za stálého míchání smažíme 2 minuty. Poté vlijeme do mísy s pokrájenou jarní cibulkou a estragonem, přilijeme zálivku z hořčice. Dobře promícháme. Pekáček vyložíme polovinou pokrájených brambor a mrkve, zalijeme polovinou připravené zálivky, navrch poklademe zbylou zeleninou a opět zalijeme zálivkou. Pečeme při 200 °C 50 minut. |
Poznámka
Tento recept můžeme obměňovat použitím jiných bylinek či sojových výrobků místo mléka a smetany.