Recept

Kuře pečené na bramborách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33702

Ingredience

500 g Brambory
30 ml Citronová šťáva
4 g Estragon
30 ml Hořčice
1000 g Kuřecí stehna
180 g Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
4 g Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
4 g Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé
6 stroužek Česnek
5 g Pažitka

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 307kJ
7% Sacharidy 25 g
207% Tuky 155 g
17% Sodík 338 mg
90% Bílkoviny 51 g

Kuře pečené na bramborách postup přípravy receptu:

1

Bylinky nasekáme, smícháme s vínem, hořčicí a rozpuštěným máslem. Maso osolíme, opepříme, dáme marinovat do připravené marinády. Marinujeme 120 minut v chladu. Mezitím připravíme zeleninu. Česnek oloupeme a nahrubo nasekáme. Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky, mrkev pokrájíme na kolečka. Obojí osolíme, posypeme sekaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou.

2

Marinované maso vyjmeme z marinády a tou zalijeme zeleninu. Zeleninu přendáme do pekáče a dáme péct při 190 °C na 20 minut, poté přidáme marinované maso a pečeme dalších 45 minut. Hotový pokrm posypeme sekanou pažitkou.

Poznámka

Do pokrmu můžeme přidat i nakrájenou slaninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept