Těstoviny s masem a lilkem na italský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s masem a lilkem na italský způsob
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33708 |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1,5 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 ks | Lilek |
1 kávová lžička | Olej olivový |
6 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 ks | Pórek |
2 kávová lžička | Protlak rajčatový |
300 g | Rajčata Cherry |
50 g | Slanina vepřová |
3 kávová lžička | Sůl |
255 g | Těstoviny Tagliatelle |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
600 g | Vepřové kotlety |
2 l | Voda pitná |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 74,7mg |
Draslík | 783,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 11,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli omáčka, Lilek, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř 4 barev, Pórek, Protlak rajčatový, Rajčata Cherry, Těstoviny Tagliatelle, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny s masem a lilkem na italský způsob postup přípravy receptu:
1 | Omytý lilek pokrájíme na plátky, osolíme (1 lžička sůl) a necháme 45 minut "vypotit". |
2 | Omytý pórek pokrájíme na tenké nudličky. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Čerstvou bazalku a tymián nasekáme nadrobno. Oloupaný česnek drobně pokrájíme. Slaninu pokrájíme na tenké proužky. |
3 | Lilek opláchneme pod vodou a osušíme. V pánvi na 1 lžíci slunečnicového oleje lilek krátce restujeme dozlatova. Vyjmeme z pánve, přidáme další 2 lžíce slunečnicového oleje, rozpálíme, přidáme slaninu, pórek, česnek a postupně žampiony, promícháme a restujeme vše 2 minuty dozlatova. Přimícháme chilli omáčku, rajčatový protlak, bazalku s tymiánem a vše smažíme ještě 1-2 minuty. |
4 | Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké nudličky, které osolíme a opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. |
5 | Do většího hrnce dáme vařit vodu a podle návodu italské těstoviny Tagliatelle uvaříme al dente - aby byly pevné, ale ne tvrdé. Do scezených těstovin dáme 1 lžičku olivového oleje a promícháme je. |
6 | Ve větší pánvi rozpálíme 3 lžíce slunečnicového oleje a pokrájené maso za stálého míchání orestujeme dozlatova. |
7 | Všechny ingredience smícháme a podáváme. |